English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Hustopečská trať vychází z tradičního formátu

Zařazeno : MMCR1603

Top Media, 14.06.2016 16:44
Tisknout článek
Kategorie : Česká rally; zobrazeno : 3105x


AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče 2016 (17. – 18. června 2016) je připravena. Podívejme se proto na tratě, na kterých se bude rozhodovat o vítězi dvanáctého ročníku „rally mezi vinicemi“.
Hustopečská trať vychází z tradičního formátu
Hustopečská trať vychází z tradičního formátu

Cílem pořadatelského týmu je jako každoročně připravit pro posádky přátelskou soutěž. A hlavně s důrazem na kompaktnost. A tato charakteristika nebude hustopečské soutěži chybět ani letos. Z celkové délky 278,42 km bude téměř 54 % (tj. 150,14 km) měřených úseků, což je mezi českými dvoudenními podniky unikátní poměr.

„Věřím, že u nás budou posádky spokojené. Soutěž je bude bavit, budou mít v Hustopečích dobré zázemí. Najdou u nás kompaktní rally bez zbytečných přejezdů. To jsou naše hlavní vize, když každoročně sestavujeme harmonogram. A doufám, že se nám to letos zase podařilo a mezi vinicemi bude líbit i posádkám ze Slovenska, které k nám poprvé přijedou bojovat o mistrovské body,“ říká před startem šéf organizačního týmu Martin Rada.

Soutěž se pojede ve formátu pátek večer (start 19:15 hod.) – sobota (cíl 15:15 hod.). Na úvodní den je naplánováno šest měřených úseků, stejně tak i na sobotu. Celkem je v harmonogramu obsaženo deset měřených testů, neboť původně byly v pátek naplánovány jen čtyři rychlostní zkoušky.

„Úvodní měřený test Bořetice jsme nakonec museli rozdělit. Posádky absolvují technickou pasáž po úzké lesní komunikaci, kde bude zkouška přerušena a po čtyřistametrovém přejezdu bude pokračovat pasáží k rozhledně na Kraví hoře a následně k diváckým místům u koupaliště v Němčičkách a u hotelu Kraví hora u Bořetic,“ poznamenává ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

Právě obě zkoušky v okolí Němčiček (RZ Bořetice, RZ Němčičky) doznaly proti loňskému ročníku nejzásadnějších změn, naopak už léta se nemění formát okruhové zkoušky Starovice. V totožné podobě se pojede test RZ 2/4 Horní Bojanovice – Diváky, RZ 7/10 Nikolčice – Kurdějov byla mírně zkrácena od cíle.

„Rádi bychom fanoušky pozvali hlavně do dvou komentovaných zón. V pátek do obce Diváky (7,14 km) a v sobotu na starovický okruh, do diváckého místa 5, kde bude další divácká zóna s měřením mezičasu průjezdy posádek,“ dodává Kouřil.

Pořadatelé budou klást tradiční důraz na bezpečnost diváků a prosí všechny fanoušky i návštěvníky, aby respektovali traťové pořadatele. Jedině tak mohou napomoci bezproblémovému a zdárnému průběhu 12. ročníku hustopečské rally.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Citroëny míří do jihomoravských vinic

Citroëny míří do jihomoravských vinic

15.06.2016 15:09

Článek Kateřina Ptáčková, Česká rally

Hustopeče: Štajf se chystá do vinic

Hustopeče: Štajf se chystá do vinic

16.06.2016 10:11

Článek Libor Hlisnikovský, Česká rally

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Dakar - Volný den

/ Další video...