English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Martin Prokop na startu Dakaru 2016

Zařazeno : Dakar16, Prokop

Martin Prokop Official Media, 15.10.2015 14:05
Tisknout článek
Kategorie : Dakar; zobrazeno : 5466x


Pilot Jipocar Czech National Teamu, jediný pravidelný český účastník Mistrovství světa v rally, jenž rovněž drží nejlepší výsledek českého jezdce v jeho historii, stojí před novou výzvou v jeho profesionální motoristické kariéře.
Martin Prokop na startu Dakaru 2016
Martin Prokop na startu Dakaru 2016

Nabídku na start ve špičkovém  týmu podporovaném samotnou továrnou Toyota nemohl odmítnout a tak se druhého ledna 2016 postaví na start legendárního Dakaru po boku dalších pilotů, kteří prošli seriálem WRC – Hirvonena, Loeba, Sainze a nebo celoživotního oblíbeného soupeře z rychlostních zkoušek rally,  Katařana Al Atiiy.

Martin Prokop: „Start na Dakaru byl vždy mým neskrývaným snem a ve výhledu několika let jsem chtěl se svým týmem směřovat úsilí a přípravy tímto směrem. Nyní však přišla skvělá nabídka a já do toho skáču takřka bezhlavě a bez pořádné přípravy. Šéf týmu Toyota Overdrive Jean-Marc Fortin mne po předchozím nezávazném rozhovoru začátkem září pozval na test tlumičů jejich Toyoty Hilux V8 a krátce po té přišla oficiální pozvánka ke startu v rámci jejich týmu. Taková možnost se neodmítá a tak mne po úterním podpisu smlouvy čeká nová výzva po boku nových týmových parťáků Yazeed Al Rajhiho a Giniela de Villierse, který již dokázal Dakar vyhrát a vloni byl na místě druhém. Po Rally Catalunya absolvuji jeden krátký test a po té se již soutěžní technika bude vydávat na cestu do Jižní Ameriky. Dále plánuji nějaké ježdění v dunách v rámci rally školy Toyoty v Dubaji, ale tím mé přípravy skončí, protož na víc jednoduše nebude čas. Zkušení účastnící Dakaru tvrdí, že pro slušný výsledek je třeba nejméně rok cílené přípravy a tvrdé dřiny, ale mně nezbývá nic jiného než s jistou dávkou pokory na Dakaru startovat i bez předchozích specifických zkušeností. Netuším, jak se auto chová a řídí na dlouhých cross country tratích a co vlastně vydrží, nebo co vydržím v takovém extrému já. Nyní musím během několika týdnů posbírat maximum informací a poznatků, ale je jasné že vše pořádně zjistím sám až během samotného závodu. Několik startů v Argentině mám přeci jen za sebou v rámci WRC, takže prostředí jako takové pro mě alespoň nebude neznámé. Pro mě a celý tým to bude samozřejmě znamenat vynechání prvního závodu sezony WRC 2016, ale věřím, že naši fanoušci nám to dokáží odpustit a uvidí v Dakaru stejnou novou výzvu jako já.“

Dakar 2016 se uskuteční v termínu od 2. do 16. ledna v drsném terénu Argentiny a Bolivie.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Martin Prokop na startu Dakaru 2016

Martin Prokop na startu Dakaru 2016

15.10.2015 14:05

Článek Martin Prokop Official Media, Dakar

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/WRC Onboards: Spain 2009: Prokop SS01

/ Další video...