English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Na Rally Klatovy se už scházejí přihlášky

Zařazeno : MMCR1506

Karel Špaček, 10.09.2015 12:30
Tisknout článek
Kategorie : Česká rally; zobrazeno : 3708x


Už jen několik týdnů zbývá do startu Rally Klatovy 2015, která uzavře letošní Mistrovství České republiky v rally jako náhrada za zrušenou příbramskou soutěž. Závodit se bude o prvním říjnovém víkendu a již v tuto chvíli se seznam přihlášených plní spoustou zajímavých jmen.
Na Rally Klatovy se už scházejí přihlášky
Na Rally Klatovy se už scházejí přihlášky

Sedm rychlostních zkoušek a víc jak třiaosmdesát „ostrých“ kilometrů čeká na účastníky Rally Klatovy 2015, která nahradí původně plánovanou příbramskou soutěž a doplní počet soutěží v letošním seriálu Mistrovství České republiky v rally na šest. I přes mnohá úskalí se Pošumavskému auto moto klubu v AČR Klatovy zatím daří zvládat všechny starosti vzniklé s pořádáním nového podniku, zkrácené přípravy soutěže směřují ke zdárnému cíli. Jak je zřejmé ze seznamu přihlášených posádek, také závodníci pojali k nové soutěži důvěru a necelé dva týdny před uzávěrkou překročil počet ohlášených účastníků třicítku.

„Pochopitelně nepředpokládáme, že se u nás na startu objeví celá špička všech kategorií národního šampionátu – mnohé jeho otazníky vyřešila již zlínská Barum rally, odkud si mohli závodníci odvézt vydatnější porci bodů, než na ně čeká v Klatovech,“ vysvětluje ředitel soutěže Jiří Valenta, jenž však vzápětí s optimismem doplňuje: „Leccos ale v mistráku ještě v sázce je, a tak jsme moc zvědavi například na boj o šampióna kategorie 2WD či na přesné rozdání karet v první desítce absolutního pořadí. Jako úplně první se nám do soutěže přihlásil staňkovský Přemysl Budín s Renaultem Clio Sport, spadajícím do třídy 8, ve které se přesné konečné pořadí vyjasní též právě až v klatovském cíli. O absolutním mistrovi republiky naopak rozhodnuto již je, přesto máme zprávy, že aspoň jeden z ´velkých´ medailistů letošního MČR by se na našem startu objevit měl. Bude určitě nač se dívat, vždyť už v tuto chvíli jsou přihlášeni například Martinové Vlček a Hudec se Škodami Fabia Super2000, Radoslav Nešpor s atraktivním Porsche 997 GT3 či oblíbený Václav Kopáček se Subaru Impreza. Obzvlášť nás ale potěšilo, jak velký zájem mají o start na soutěži domácí posádky. I kvůli nim jsme vypsali Pohár pořadatele, kde mohou závodit i jezdci s dravými historickými vozy či s auty, které obvykle startují jen v rámci Rallysprint série. Právě do této kategorie (přestože tam nejde o mistrovské body) máme v tuto chvíli přihlášených účastníků úplně nejvíc! Po jarní premiéře bude na pořadu dne opět i Rally Legend, jejíž dobrá duše Jiří Nejdl nachystal překvapení – na sedadlo jeho spolujezdce bude mít možnost usednout některý z fanoušků. Zkrátka ač do uzávěrky přihlášek chybí ještě deset dní, máme velmi dobrý pocit z toho, jak se nám startovka plní a zdá se, že jsme úsilí vložené do příprav neinvestovali nadarmo.“

Rally Klatovy 2015 odstartuje v sobotu 3.10. a tentýž den odpoledne dovezou úspěšní polykači kilometrů své krásné vozy i na cílovou rampu. Už v pátečním podvečeru budou mít ale fanoušci možnost zhodnotit jízdu svých favoritů na shakedownu, nachystán je i pestrý doprovodný program. Podobně jako na jaře, bude mít i tentokrát rally svou základnu v rozsáhlé servisní zóně v Janovicích nad Úhlavou, opět se v rámci tratě diváci dočkají i oblíbeného kroužení na Klatovském okruhu u Čínova.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

37. Rally Příbram se letos nepojede

37. Rally Příbram se letos nepojede

26.06.2015 08:44

Článek Zbyněk Stach, Česká rally

Příbram nahradí rally v Klatovech

Příbram nahradí rally v Klatovech

07.07.2015 18:01

Článek Honza Froněk, Česká rally

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Test Pola R WRC pro sezónu 2017 na asfaltu [3x VIDEO]

/ Další video...