English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Jan Černý testoval v továrním týmu Peugeot

Zařazeno : Černý

Radka Matthey, 24.09.2014 23:48
Tisknout článek
Kategorie : ME; zobrazeno : 3114x


Tovární tým Peugeot Sport z Francie pozval českého juniorského reprezentanta v rally Jana Černého na středomořský ostrov Korsika k testování aktuálně nejsilnějšího soutěžního speciálu z francouzského týmu Peugeot Sport.
Jan Černý testoval v továrním týmu Peugeot
Jan Černý testoval v továrním týmu Peugeot

Čeští fanoušci mohli tento Peugeot 208 T16 kategorie R5 vidět na uplynulé Barum Czech Rally. Pro Jana Černého byl test na Korsice prvním seznámením s tímto vozem a i prvním seznámením s prací továrního týmu Peugeot Sport.

„Jsem velmi rád, že jsem tuto nabídku k testování továrního auta dostal. Je to pro mě velká čest, že mě Peugeot Sport na test pozval a já se mohl jeden den zúčastnit testování na úseku, kde se tým připravoval před Korsickou Rally, kterou pojede v rámci mistrovství Evropy a i před Francouzskou Rally, která se jede jako mistrovství světa. Při testu jsem se za volantem střídal s Kevinem Abbringem z Holandska a Sébastienem Chardonnetem z Francie. Na testovací trati jsem jezdil se spolujezdcem Sebastianem Marschallem, který naviguje Kevina Abbringa a i to byl pro mě nový zážitek poslouchat diktát v angličtině. Jsem opravdu rád, že jsem si mohl tento vůz nové kategorie R5 vyzkoušet a musím říct, že oproti mojí stávající 208 R2 je to obrovský rozdíl. Nová T16 se velmi snadno řídí a s každou další jízdou jsem se v autě cítil lépe a lépe. Mám už s vozy s pohonem všech kol nějaké zkušenosti a musím tedy ocenit, jakou práci Peugeot Sport ve vývoji tohoto vozu udělal,“ komentuje čerstvý zážitek Jan Černý po celodenním testu na Korsice nedaleko městečka Aléria.

Pro mladého českého závodníka bylo pozvání k testu Peugeotu 208 T16 oceněním jeho dosavadní spolupráce s týmem Peugeot po sezoně, kde reprezentoval v juniorském mistrovství Evropy – JERC Českou republiku s vozem Peugeot 208 R2. „Být přítomný celodennímu testu v továrním týmu je splněním jednoho z mých závodnických snů. Je poučné sledovat tyto profesionály při práci a diskutovat s nimi o vývoji a nastavení vozu. Na této testovací trati údajně najezdil mnoho kilometrů i můj velký vzor Marcus Grönholm, který s Peugeotem získal své největší úspěchy. Uplynulé testování je pro mě osobně takovou malou náplastí za nepovedenou sezonou. Je zatím předčasné na základě tohoto testu dělat další závěry o mojí budoucí kariéře. Velmi usilovně pracuji na tom, abych mohl příští rok odstartovat se čtyřkolkou, ale jestli to bude T16 nebo jiný vůz, to zatím nemohu potvrdit. Budu teď v následujících týdnech vše vyhodnocovat a dál pracovat, abych byl na nadcházející rok připraven na 100%,“ uzavírá Jan Černý.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Jan Černý na Velikonoce v zeleném Irsku

Jan Černý na Velikonoce v zeleném Irsku

17.04.2014 11:22

Článek Radka Matthey, ME

Racing-Mania.cz

Černý Kohout odstartoval na ostrovech

26.04.2013 07:51

Seriál Petr Eliáš, ME

Jan Černý prodal Fabii S2000

Jan Černý prodal Fabii S2000

08.08.2013 09:02

Článek Martin Klik, ME

Jan Černý před Valašskou rally v roli favorita

Jan Černý před Valašskou rally v roli favorita

23.03.2017 18:14

Článek MOGUL ŠKODA ACA RACING, Česká rally

Racing-Mania.cz

Černý – Kohout zazářil v Itálii

21.04.2012 20:47

Článek Petr Eliáš, ME

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Černého premiéra na bílém sněhu?

/ Další video...