English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Černý s Kohoutem mají před startem Ypres Rally

Zařazeno : ME1406, Černý

Petr Eliáš, 19.06.2014 09:09
Tisknout článek
Kategorie : ME; zobrazeno : 6912x


Jan Černý s Pavlem Kohoutem z českého reprezentačního týmu Peugeot Černý Racing se od začátku týdne připravují v Belgii na další soutěž FIA mistrovství Evropy v rally, která je zařazená také do JERC – juniorského mistrovství Evropy, na slavnou belgickou Rally Ypres.
Černý s Kohoutem mají před startem Ypres Rally
Černý s Kohoutem mají před startem Ypres Rally

Tato soutěž letos slaví 50 let od doby, kdy zde poprvé zaburácely motory soutěžních vozidel a za tu dobu si vysloužila renomé velmi náročné a zrádné rally, která dokonale prověří schopnosti soutěžních posádek i jejich automobilů. „Po nepovedené rally na Azorských ostrovech se náš tým rozhodl, že absolvujeme belgickou Ypres Rally. Chci ještě jednou velmi poděkovat Autoklubu ČR, který nás podpořil v nelehké situaci a umožnil nám tak pokračování v našem boji o juniorský evropský titul. Jsme připravení reprezentovat Českou republiku, jak nejlépe budeme umět a přivézt co nejvíce bodů do hodnocení seriálu JERC,“ říká Jan Černý před startem Ypres Rally. I přes nepovedený předchozí závod na Azorských ostrovech je posádka Peugeot Černý Racing týmu stále ve vedení juniorského mistrovství Evropy, a belgická rally tak bude příležitostí, jak tuto pozici upevnit.
„Na startu Ypres Rally je v kategorii R2 neskutečná konkurence. Je zde mnoho velmi dobrých závodníků, kteří mají velké zkušenosti, ale my jsme i tak připravení se poprat o nejvyšší příčky v naší kategorii. Dobře víme, že nás čeká opravdu záludná trať, kde je množství klouzavých asfaltů a na mnoha místech bude vytahané množství nečistot, které vyhrábnou velké čtyřkolky před námi při zde typickém katování - zkracování tratě. Pokud se do toho přidají dešťové přeháňky, které nejsou úplně vyloučené, je trať v Belgii velmi obtížně čitelná,“ popisuje záludnosti Ypres Rally Jan Černý, který zde společně se svým spolujezdcem Pavlem Kohoutem již startoval v roce 2010.

Aby se ale vůbec Peugeot Černý Racing team na rally do Belgie mohl vypravit, bylo třeba velkého úsilí mechaniků týmu, kteří museli Peugeot 208 R2 po Rally Azorské ostrovy opět vrátit do formy. „Naši mechanici jsou naprosto skvělí, že se jim podařilo auto bezvadně opravit po předchozí havárii. Moc jim za to děkuji a pokusím se, aby byl náš Peugeot v takhle pěkném novém  bílém laku ještě hodně, hodně dlouho,“ směje se Jan Černý, který v Belgii usedne do soutěžního speciálu Peugeot 208 R2 s inovovaným designem, kde se tým vrátil k podobnému „white“ designu, který posádka Černý – Kohout používala v loňském roce.

50. Geko Ypres Rally startuje v pátek 20. června v belgickém městě Ypres, které proslulo hlavně krvavými a dlouhotrvajícími boji v 1. světové válce, kdy zde na „západní frontě“ dlouho proti sobě stály znepřátelené strany světového konfliktu. Nyní zde v mnohem přátelštější atmosféře svedou souboj nejlepší evropští soutěžní jezdci a my věříme, že posádka Jan Černý – Pavel Kohout, reprezentující Českou republiku, v sobotu večer dorazí úspěšně do cíle náročné soutěže po absolvování 20 rychlostních zkoušek a celkem téměř 300 kilometrech měřených testů.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Do Belgie jsme se nepřijeli jen svézt

Do Belgie jsme se nepřijeli jen svézt

24.06.2014 10:20

Článek Petr Eliáš, ME

Jan Černý na Velikonoce v zeleném Irsku

Jan Černý na Velikonoce v zeleném Irsku

17.04.2014 11:22

Článek Radka Matthey, ME

Racing-Mania.cz

Černý Kohout odstartoval na ostrovech

26.04.2013 07:51

Seriál Petr Eliáš, ME

Jan Černý prodal Fabii S2000

Jan Černý prodal Fabii S2000

08.08.2013 09:02

Článek Martin Klik, ME

Jan Černý před Valašskou rally v roli favorita

Jan Černý před Valašskou rally v roli favorita

23.03.2017 18:14

Článek MOGUL ŠKODA ACA RACING, Česká rally

Racing-Mania.cz

Černý – Kohout zazářil v Itálii

21.04.2012 20:47

Článek Petr Eliáš, ME

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Černého premiéra na bílém sněhu?

/ Další video...