English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Peugeot Jana Černého vyrazí do Barum Rally s číslem 2

Zařazeno : ME1308, Černý

Radka Mathey, 29.08.2013 09:14
Tisknout článek
Kategorie : ME; zobrazeno : 2991x


Peugeot 208 R2 Jana Černého a Pavla Kohouta se o nadcházejícím víkendu postaví na start předposlední soutěže Mediasport.cz Mezinárodního mistrovství České republiky v rally sezony 2013.
Peugeot Jana Černého vyrazí do Barum Rally s číslem 2
Peugeot Jana Černého vyrazí do Barum Rally s číslem 2

I přes neúčast v  úvodní soutěži sezony se posádka Černý – Kohout drží na čele klasifikace kategorie 2WD, tedy vozů s  pohonem dvou kol a cíl pro Barum Czech Rally je tím pádem jasný. „Pokud chceme bojovat o titul mezi dvoukolkami, musíme na Barumce uspět a neudělat chybu. Hodně jsme se na tuhle naši nejtěžší soutěž připravovali a minulý týden jsme absolvovali dvoudenní test na trati, která se charakterem Barumce podobá. Věřím, že se nám podařilo najít vhodné nastavení našeho vozu Peugeot 208 R2, dostali jsme se do správného tempa a pozlobíme soupeře se silnější technikou,“ těší se Jan Černý před startem Barum Czech Rally Zlín, kde by opět rád sváděl souboje i s vozy vyšší kategorie. „Loni jsme získali titul mistra Evropy kategorie 2WD i díky bodovému zisku z Barum Czech Rally. Proto jsem pořádně nažhavený na start na této rallye. Chci jet co nejrychleji a bojovat na čele mezi dvoukolkami. Pole soupeřů je ale ještě širší než na jiných domácích rallye a bude tady i hodně silných cizinců s výrazně výkonnějšími vozy. Pro nás je to ale výzva a zkusíme výkonový handicap dohnat naším nasazením,“ říká Jan Černý.

Barum Czech Rally je typická svou obrovskou diváckou návštěvou a zvlášť městská rychlostní zkouška v  ulicích Zlína je diváky doslova v obležení. „Místní diváci dokáží udělat neskutečnou atmosféru a já se budu snažit, abychom je pobavili i s dvoukolkou. Atmosféra velké rallye je tady ve Zlíně cítit na každém kroku a lidé nás vítají i při seznamovacích jízdách. Často nás někdo požádá o podpis nebo o společnou fotku, když jdeme třeba na jídlo nebo něco nakoupit. Zlín a okolí prostě touhle soutěží žijí jako nikde jinde. Je pro mě ctí, že na téhle soutěži mohu startovat se startovním číslem dvě na dveřích a ukázat náš Peugeot 208 R2 v takhle silné konkurenci co nejlépe. Uvidíme, co nám přinese počasí, protože podle předpovědí by zatím mělo být dost nestálé. Nám se letos především dařilo za mokra, ale na Barumku nemám žádnou zvláštní preferenci k počasí. Spíš bych si přál stálejší podmínky. Na takhle dlouhé soutěži může špatná volba pneumatik znamenat citelnou ztrátu.“

Do Barum Czech Rally odstartují Jan Černý a Pavel Kohout s vozem Peugeot 208 R2 v pátek 30. srpna v  17:00 z náměstí ve Zlíně. Čeká na ně trať dlouhá přes 730 kilometrů. Barum Czech Rally se skládá celkem z 15 rychlostních zkoušek rozdělených do dvou etap a cílem projedou úspěšní závodníci v neděli 1. září odpoledne.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Jan Černý na Velikonoce v zeleném Irsku

Jan Černý na Velikonoce v zeleném Irsku

17.04.2014 11:22

Článek Radka Matthey, ME

Racing-Mania.cz

Černý Kohout odstartoval na ostrovech

26.04.2013 07:51

Seriál Petr Eliáš, ME

Jan Černý prodal Fabii S2000

Jan Černý prodal Fabii S2000

08.08.2013 09:02

Článek Martin Klik, ME

Jan Černý před Valašskou rally v roli favorita

Jan Černý před Valašskou rally v roli favorita

23.03.2017 18:14

Článek MOGUL ŠKODA ACA RACING, Česká rally

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Černého premiéra na bílém sněhu?

/ Další video...