English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Studie ŠKODA Rapid SPORT slaví světovou premiéru ve Wörthersee

Zařazeno : Škoda

Škoda Motorsport, 06.05.2013 15:26
Tisknout článek
Kategorie : Ostatní; zobrazeno : 4227x


Studie ŠKODA Rapid SPORT slaví svou světovou premiéru na letošním setkání GTI ve Wörthersee. Se sportovní verzí kompaktní limuzíny ŠKODA Rapid ukazuje český výrobce automobilů opět rozmanitost své modelové palety. 32. ročník legendární tuningové akce Volkswagenu se koná od 8. do 12. května 2013.
Studie ŠKODA Rapid SPORT slaví světovou premiéru ve Wörthersee
Studie ŠKODA Rapid SPORT slaví světovou premiéru ve Wörthersee

Každoročně se na začátku května schází až 200.000 tuningových fanoušků Volkswagenu na kultovním setkání v rakouském Reifnitzu. ŠKODA jim letos jako hlavní lákadlo předvede ŠKODU Rapid SPORT, zvláště povedenou studii své kompaktní limuzíny ŠKODA Rapid.

„Setkání GTI je Mekkou pro všechny fanoušky tuningu a motoristického sportu“, říká předseda představenstva ŠKODY Prof. Dr. h. c. Winfried Vahland „S vozem ŠKODA Rapid SPORT ukážeme poprvé vysloveně sportovní a emocionální variantu naší nové kompaktní limuzíny Rapid. Opět tak zdůrazňujeme kompetenci našich zaměstnanců v oblasti sportovních vozů a motoristického sportu“, říká Werner Eichhorn, člen představenstva zodpovědný za oblast Prodeje a marketingu firmy ŠKODA.

ŠKODA Rapid SPORT ukazuje potenciál designu Škoda a možnosti, které se skrývají v Rapidu. Vznikl vůz plný dynamiky se sportovním vzhledem. Vůz je nalakován v metalických barvách červená Corrida a šedá Steel. Sebevědomě a osobitě stojí tento sportovní vůz na velkých 19 palcových kolech z lehké slitiny. Předek vozu okouzlí spojlerem a mohutným otvorem pro přívod vzduchu. Velkoryse dimenzované blatníky a masivní prahy podtrhují vnější vzhled vozu.

Další sportovní prvky přidává záď vozu s výrazným nárazníkem a dvěma integrovanými koncovkami výfuku. Zadní skupinové svítilny s typickým designem ve tvaru písmene C jsou barevně odlišené. Spodní zakončení je vytvořeno z karbonu. V interiéru sportovní vzhled pokračuje například v podobě sportovního volantu, sedaček Recaro a osvětlených prahových lišt.

Od podzimu 2012 je ŠKODA Rapid na evropských trzích jako sedmá modelová řada firmy ŠKODA. Kompaktní limuzína doplňuje modelovou paletu vozů ŠKODA mezi ŠKODOU Fabia a novou ŠKODOU Octavia. Při kompaktních rozměrech (délka 4,48 metru a šířka 1,70 metru) přesvědčuje vůz svým výjimečným vnitřním prostorem pro pět cestujících a jejich zavazadla. Součástí jsou i simply clever prvky, výjimečný poměr cena-hodnota a rozsáhlá bezpečnostní výbava. Atraktivní je také nadčasový design. Od svého uvedení na trh již Rapid získal četná ocenění. Za svůj bezpečnostní koncept navíc získal nejlepší hodnocení – pět hvězdiček – v nárazových testech Euro-NCAP.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

ŠKODA předala 200. vůz ŠKODA FABIA R5

ŠKODA předala 200. vůz ŠKODA FABIA R5

16.05.2018 13:20

Článek Škoda Motorsport, WRC

Racing-Mania.cz

ŠKODA slaví na Novém Zélandu double

19.05.2013 11:36

Článek Škoda Motorsport, Ostatní

Racing-Mania.cz

Den s týmem ŠKODA Motorsport již tuto sobotu

04.06.2013 17:01

Článek Škoda Motorsport, Ostatní

Škoda představí v Německu koncept Fabie R5 [FOTO]

Škoda představí v Německu koncept Fabie R5 [FOTO]

26.11.2014 12:45

Článek Škoda Motorsport, ME

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Nejrychlejší taxi v Praze: Rallyový šampión Jan Kopecký s...

/ Další video...