English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Kypr 2012 Preview: Mikkelsenova jistota

Zařazeno : IRC1213, Mikkelsen, Rajhi

Jakub Fenzl, 31.10.2012 08:57
Tisknout článek
Kategorie : IRC; zobrazeno : 9780x


Nad Kyperskou rally se nedlouho před startem stahovala mračna, těžká mračna finančních problémů, ale nakonec se přece jenom pojede, což je určitě skvělá zpráva. Seznam přihlášených si však moc pozitivních ohlasů nezískal.
Kypr 2012 Preview: Mikkelsenova jistota
Kypr 2012 Preview: Mikkelsenova jistota

Číslo 37 není zrovna to, co by fanoušek rally chtěl vidět u tak krásného a známého podniku, jakým Kyperská rally bezesporu je. Podniky IRC letos určitě nabídly mnohem lépe obsazené soutěže, ale i přes tuto skutečnost budou na Kypru startovat velmi zajímavé posádky. Těmi, jež jsou pasováni do role favoritů na zlatý věnec, jsou Norové Andreas Mikkelsen a Ola Floene. Již jistí mistři posledního ročníku IRC, který se stane novým ME, mají dost ulehčenou práci a závod si mohou v podstatě bez nervů užít, neboť největší konkurenti a pronásledovatelé Jan Kopecký s navigátorem Pavlem Dreslerem na Kypru startovat nebudou. Je to škoda, boj o titul mohl být zajímavější (ale to je dané celkovou nižší konkurencí v celé sezóně), ale tak už to je a tým Škoda měl předem dané priority a ty splnily do puntíku.

Kyperská soutěž se jede také jako součást MERC (Middle East Rally Championship), kde se strhne souboj mezi Yazeedem Al-Rajhim na Fiestě S2000, Nasserem Al-Attiyahem s Fiestou RCC, tedy S2000 s motorem 1.6T a dalšími borci z blízkého východu. Ale právě Al-Rajhi a Al-Attiyah, jezdci jež se, sice nepřímo, konfrontovali na tratích MS, patří mezi ty, od nichž se očekává boj o příčky nejvyšší, jak v rámci tohoto šampionátu, tak celkové klasifikace soutěže. Mini JCW RCC budou na trati pilotovat Katařani Abdulaziz Al-Kuwari a Misfer Al-Marri.

Celkově je startovní pole a vozový park velmi pestrý, množství vozů S2000 značek Ford, Škoda, Mini a speciálů R4 od Subaru, produkčních Mitshubishi a poskromnu dvoukolek od Citroenu, Renaultu a Hondy. Na šotolinovo-asfaltové soutěži se představí také duo posádek s R4 od Subaru ve stejném složení jako na Barumce. Japonský veterán Toshi Arai a finský mladík a talent Jarkko Nikara. Jarkko již oznámil i svůj start s Mini WRC na španělském podniku MS a tak bude tady na Kypru pod drobnohledem. Další mladý talent, Němec Sepp Wiegand, který bude startovat se Škodou Fabia S2000, se nehodlá nechat zahanbit a bude chtít předvést své dovednosti. Dalším cílem Seppa určitě bude vylepšení letošních výsledků a získání více než 12 bodů.

Marco Tempestini bude třetím jezdcem s vozem R4 od Subaru, jak už jsme u něj letos zvyklí. Souboj ve dvoukolkách určitě svedou jezdci Harry Hunt, který se po San Remu opět vrací za volant své zelené DS3 R3T a Francouz Robert Consani, který je v listině přihlášených zapsán s Renaultem Clio R3. Dalšími, kteří využívají služeb francouzské dvoukolky Citroen a mohou se tak zapojit do soubojů o přední místa v klasifikaci dvoukolek, jsou Maďar Menyhert Krozser a kyperská posádka Panikos Polykarpou s Stelios Elia.

Rally se pojede následující víkend a výsledky bychom mohli znát po odjetí poslední zkoušky číslo 13 Panayia 2, která odstartuje tři minuty po třetí hodině.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Racing-Mania.cz

Kypr 2012 Preview: Mikkelsenova jistota

31.10.2012 08:57

Článek Jakub Fenzl, IRC

Racing-Mania.cz

Mikkelsen se těší na Kypr, oslaví tam totiž titul

24.10.2012 10:31

Článek Radek Vojtěchovský, IRC

Racing-Mania.cz

ŠKODA získala IRC hattrick také mezi jezdci

04.11.2012 17:49

Článek Škoda Motorsport, IRC

Kypr - Posádky MERC ovládly další podnik ME

Kypr - Posádky MERC ovládly další podnik ME

21.09.2014 18:25

Článek Honza Froněk, ME

Mexiko - Na shakedownu nejrychlejší Mikkelsen

Mexiko - Na shakedownu nejrychlejší Mikkelsen

03.03.2016 18:45

Článek Honza Froněk, WRC

Racing-Mania.cz

Crash Yazeeda Al-Rajhiho na Kypru [VIDEO]

04.11.2012 13:46

Video Honza Froněk, IRC

Racing-Mania.cz

P.G. Andersson pojede v Portugalsku

02.04.2013 13:46

Seriál Honza Froněk, WRC

Mikkelsen: FIA mi dala facku do obličeje

Mikkelsen: FIA mi dala facku do obličeje

21.02.2017 20:12

Článek Honza Froněk, WRC

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Mikkelsen zkoušel Škodu Citigo [VIDEO]

/ Další video...