English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Rally Bohemia bude dalším startem Josefa Deneše a Tomáše Pfajfra

Zařazeno : MMCR1206

Lukáš Chum, 13.07.2012 20:49
Tisknout článek
Kategorie : Česká rally; zobrazeno : 4432x


Dvojici Josef Deneš – Tomáš Pfajfr čeká již tento víkend nejtěžší závod u nás - Rally Bohemia. Posádka týmu Korno Motorsport vůbec nelení, ba naopak. Po vynechání hustopečské rally opět testovala na Motorlandu v Bělé pod Bezdězem.
Rally Bohemia bude dalším startem Josefa Deneše a Tomáše Pfajfra
Rally Bohemia bude dalším startem Josefa Deneše a Tomáše Pfajfra

Testování doprovázelo krásné a horké počasí, kdy se teplota pohybovala nad hranicí třiceti stupňů. Cílem testu byla příprava na Rally Bohemia, ale také kontrola vozu po problémech z českokrumlovska, kdy motor fungoval nepravidelně, vynechával a občas dokonce zhasl úplně a to i při rychlostní zkoušce.

Mechanici Korno Motorsport se hned po závodě pustili do hledání problému, to se jim ale delší dobu nedařilo, protože nemohl nikdo přijít na původ tohoto „šotka“. Jak to tak bývá, při testování se závada ne a ne projevit. Následovala tedy postupná výměna součástek systémem pokus – omyl.

V Bělé pod Bezdězem se mělo rozhodnout zda-li vůbec má smysl startovat s takovou závadou. Test za asistence pár hloučků diváků probíhal bez problémů. Josef Deneš za volantem ujel necelých sto kilometrů. Mitsubishi fungovalo podle představ, tudiž byl test ukončen s verdiktem startu na Rally Bohemia.

„Tuto soutěž bereme jako domácí podnik. Já i Pepa se na ní moc těšíme,“ usmívá se Tomáš Pfajfr. „Většinu tratí rychlostních zkoušek znám, mám je „za barákem“. Navíc jsem Rally Bohemia dlouhá léta pomáhal pořádat, takže znám různá riziková místa. Chceme se zde ukázat v tom nejlepším světle, protože nás přijde podpořit mnoho známých a přátel.“

Více informací o aktuálním dění v týmu se můžete dozvědět na naší nové založené fanouškovské stránce na Facebooku: http://www.facebook.com/Denes.Josef. Další informace a přímé vstupy z Rally Bohemia můžete v průběhu soutěže poslouchat ve zprávách na Rádiu Jizera.

Všechny naše fanoušky i ostatní diváky zveme již v pátek na startovní rampu, která v 18:00 odstartuje Rally Bohemia. Posádky se do ostrého tempa vrhnou až v sobotu ráno, čeká je celkem 16 rychlostních zkoušek rozvržených do celého víkendu.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Racing-Mania.cz

McRae na Rally Bohemia

02.06.2012 10:02

Článek Petr Eliáš, Česká rally

Racing-Mania.cz

Co je to Rally Bohemia Open?

09.06.2012 08:51

Článek Petr Eliáš, Česká rally

Racing-Mania.cz

Mads Ostberg na startu Rally Bohemia

26.06.2012 15:46

Článek Radek Vojtěchovský, Česká rally

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Toyota testuje ve Finsku [VIDEO]

/ Další video...