English versionDeutsch version
Polska 	zwolnienieMagyar változat
??????? ??????Versión en espa?ol
Rally-Mania.cz

/ Zpět na přehled článků

Štajf z Valašska veze body

Zařazeno : MMCR1101, Štajf

Karel Špaček, 28.03.2011 21:22
Tisknout článek
Kategorie : Česká rally; zobrazeno : 5887x


Uplynulá Valašská rally byla pro posádku Vojtěch Štajf – Petra Řiháková jejich společnou premiérou. Na začátku se potýkali s rozličnými potížemi, pak postupně zrychlovali a jejich snažení vedlo až k dosažení páté příčky v silné konkurenci třídy 3.
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Minulá sezóna začala pro Vojtěcha Štajfa nepříliš vydařenou Valašskou rally, vzápětí však pražský pilot vybojoval na Rally Šumava stříbro mezi produkčními vozy. Pokud by se tohle mělo opakovat i letos, nikdo ze Subaru Czech Rally Teamu by se určitě nezlobil. Ani letos totiž neměla severomoravská soutěž pro modrý hatchback zrovna ideální průběh, a tak v týmu panují trochu smíšené pocity. "Je to už asi prokletí, ale na Valašce se nám zkrátka málokdy daří," rozpačitě hodnotí své vystoupení sedmatřicetiletý jezdec. "Letos naše anabáze začala potížemi s elektronickým plynem, který má asi k této soutěži nějaký bližší vztah, protože i loni nás tady důkladně pozlobil. A když se jej podařilo přivést k rozumu, tak jsem hned v úvodu druhého dne ulomil řadicí páku a nějakou dobu musel řadit jen s tím, co po ní zbylo. Důkladně přivařit se jí poštěstilo až před Santovem. Na ten jsme ale pro změnu neměli správné obutí, protože jsme měli informace, že nám začne pršet, a to se až tak úplně nevyplnilo. No a k tomu všemu se přidal fakt, že jsme postupně hledali ideální souhru s novou spolujezdkyní… Zkrátka učili jsme se spolu jet a zároveň bojovali s různými, nepříliš příznivými, okolnostmi. Někde v tom všem asi bude příčina našeho výsledku, s dosaženými časy samozřejmě nemohu být plně spokojen. Zatím ale nejsem schopen ani jednoznačně určit jejich příčinu, a tak mám dost důvodů k zamyšlení. Jsme v každém případě rádi, že jsme v cíli a že jsme získali i body, které se v konečném ročním účtování mohou ukázat jako velmi důležité. Už za pár dní nás čeká Rally Šumava, a tam bychom rádi zúročili všechno to, co jsme se s Petrou naučili, snad se i posuneme pořadím vzhůru. Na Šumavě mi navíc tratě vždycky seděly víc než ty z Valašské rally, tak i proto se tam moc těšíme."

Zopakujme ještě, že Subaru Impreza WRX STI posádky Štajf – Řiháková se přes všechny problémy pohybovalo v celém průběhu Valašské rally na bodovaných příčkách, a to jak v absolutním pořadí ovládaném speciály Super 2000, tak i v nové třídě 3. Do té patří auta označovaná dříve jako „klasická enka“ či produkční vozy. Modrému hatchbacku v cíli patřila i stříbrná pozice mezi vozy značky Subaru, byl klasifikován také na druhé příčce mezi smíšenými posádkami. A to díky tomu, že ostříleného pilota premiérově navigovala Petra Řiháková: "Bylo to opravdu náročné, ale jsem ráda, že se nám krůček po krůčku dařilo zrychlovat. Jsem zvědavá, jak rychle se společně najeté kilometry projeví v našich časech na Šumavě." Na soutěži s centrem v Klatovech by se kromě vozu posádky Štajf – Řiháková měli objevit jak druhý týmový hatchback, tak i starší vůz Petra Kačírka, tradičně připravovaný v zázemí Subaru Czech Rally Teamu. Petr Kačírek startoval ve Valašském Meziříčí s Jaroslavem Jugasem po boku a společně obsadili 22. příčku konečného pořadí.

/ Zpět na přehled článků

/Související články

Racing-Mania.cz

Štajf z Valašska veze body

28.03.2011 21:22

Článek Karel Špaček, Česká rally

Vojtěch Štajf: R5 je velkou výzvou

Vojtěch Štajf: R5 je velkou výzvou

30.03.2016 18:40

Článek Libor Hlisnikovský, Česká rally

Štajf otevřel účast v MERC druhým místem

Štajf otevřel účast v MERC druhým místem

30.04.2018 07:42

Článek Tomáš Vaněk, WRC

Racing-Mania.cz

Reprezentant Štajf se chystá na jih

12.05.2011 14:16

Článek Karel Špaček, Ostatní

Hustopeče: Štajf se chystá do vinic

Hustopeče: Štajf se chystá do vinic

16.06.2016 10:11

Článek Libor Hlisnikovský, Česká rally

Racing-Mania.cz

Štajf za polárním kruhem uspěl

30.01.2012 01:03

Článek Karel Špaček, Ostatní

Rychlé hledání
ČSOB Pojišťovna
Nejvýhodnější povinné ručení online. s 10% slevou
Srovnejto.cz - výhodné pojištění vozidel s možností porovnání
Nejlevnější povinné ručení online od největšího poskytovatele online pojištění v ČR - ePojisteni.cz.
Najděte si nejlevnější operativní leasing pro soukromé osoby snadno a rychle.
Kalkulačka povinného ručení - ušetřilo s námi 91 % řidičů, buďte mezi nimi i Vy.

/Onboard z Rallye Světlá

/ Další video...